Overzicht van het onderwerp

 • In de Ted Talk ‘What Baby Boomers can learn from Millennials at work - and vice versa’ vertelt Chip Conley hoe belangrijk leeftijdsverschil is in een team. Millennials staan er om bekend om alles net wat anders te doen dan de vorige generatie. Ook is de technologie in een rap tempo de wereld aan het overnemen. Millennials schakelen snel en starten in hun twintiger jaren talloze Tech companies op.

  Babyboomers vs Millennials
  Babyboomers moeten aan deze flexibiliteit en veranderingen wennen. Zij zijn terecht gekomen in een wereld waar technologie de bovenhand voert, terwijl zij hier pas op een latere leeftijd kennis hebben gemaakt. De digital natives, millennials, zijn opgegroeid met technologie en kunnen zich daardoor sneller aanpassen aan de snelle veranderingen van de bedrijfswereld. Daarnaast houden Babyboomers meer van structuur. Zij zijn opgegroeid in een wereld waar alle werknemers aan hun bureau op vaste plekken zaten. Tegenwoordig hebben alle kantoren flexplekken en kan het zelfs zo zijn dat jij eindigt op een zitzak of een ronde bal als stoel. Deze verschillen kunnen nog wel eens voor wrijving zorgen op de werkvloer.

  Airbnb
  Een van de nieuwe Tech companies in Sillicon Valley was Airbnb. Chip Conley was al tientallen jaren actief in de hotelindustrie en was aangenomen op basis van zijn kennis. Airbnb had namelijk een nieuwe sector gecreerd, de sharing economy voor huizen.

  Verschillen in generaties
  Chip Conley vertelt over zijn eigen ervaring bij Airbnb. Zijn collega’s waren veel jonger en de (tech) taal die ze spraken was voor hem onbegrijpelijk. Chip heeft ervoor gekozen om uit zijn oude jasje te stappen en die nieuwe, jonge wereld te ontdekken. Terwijl hij zich aanpaste aan de nieuwe bedrijfscultuur kwamen de jongeren erachter dat Chip een belangrijke schakel was in het bedrijf. Chip had veel ervaring in de hotelindustrie en draaide al jaren mee. Steeds meer jongeren kwamen naar hem toe om advies te vragen. Wat bleek, de millennials hadden de structuur nodig die Chip ze gaf. Op persoonlijk gebied hadden ze nog zoveel te leren.

  Een bedrijf met een variatie in leeftijden is van belang om van elkaar te leren en kennis over te dragen. Soms op zakelijk gebied, maar vooral op persoonlijk gebied. Houd hier dan ook rekening mee op het moment dat je gaat solliciteren. Een bedrijf met een gemiddelde leeftijd van 40 hoeft niet minder leuk te zijn dan een bedrijf met een gemiddelde leeftijd van 25.