Overzicht van het onderwerp

 • Gestegen werkloosheid
  Sinds mei 2020 tot juli 2020 is de werkloosheid onder de 25-45 jarigen opgelopen van 2,9% naar 3,7% van de beroepsbevolking, meldt het CBS. In het begin van de coronacrisis waren vooral flexwerkers en mensen met een tijdelijk contract de dupe, maar nu raken ook werknemers met een vast contract hun baan kwijt.


  Laat jouw vaardigheden zien
  Deze werkloosheid zorgt ervoor dat er veel meer kandidaten zijn voor een bepaalde vacature. Hoe val jij op tijdens een sollicitatiegesprek?
  Jason Shen geeft in zijn TED Talk ‘Looking for a job? Highlight your ability, not your experience’ een goede tip. De tip is gebaseerd op zijn eigen ervaring. Jason heeft twee masters afgerond op het gebied van biologie, maar besloot richting de technologie te gaan. Hij heeft zichzelf omgeschoold en is begonnen met solliciteren. Nergens kwam hij aan de bak.

  Etsy was een snel groeiend bedrijf en was net de beurs opgegaan. Daarnaast was veel informatie over Etsy makkelijk toegankelijk. Jason besloot om een website te bouwen voor Etsy met een eigen business analyse, waarin vier verbeterelementen voor het bedrijf in waren verwerkt.  

  Etsy was enthousiast en Jason kreeg de baan! Jason’s tip: laat je vaardigheden zien in plaats van jouw CV. Laat ze zien wat je kan en wat zij missen als ze jou niet aannemen. Wees assertief en verleg je grenzen!
  Ted talk Jason Shen