Overzicht van het onderwerp

  • Wellicht heb je er ooit wel eens over nagedacht om later een managementfunctie te hebben. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende managementfuncties beschikbaar op de arbeidsmarkt. Productmanager, salesmanager, afdelingsmanager, facilitair manager en ga zo maar even door. Er is een soort manager waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt, de geluksmanager.

    De geluksmanager?’ denk je misschien. Zoals het NRC beschrijft, is het een onzinuitvinding voor millennials. Maar de geluksmanager heeft een groter belang binnen de organisatie dan je denkt.

    De geluksmanager, ook wel de happiness officer genoemd, kijkt naar de positieve psychologie hoe je mensen nog beter laat functioneren. Als je lekker in je vel zit, heb je meer energie waardoor je productiever en creatiever bent. Dit heeft positieve gevolgen voor een organisatie.

    Vind jij het interessant om erover na te denken hoe je mensen op de juiste manier kunt motiveren? Heb jij de gave om aan te voelen wanneer mensen niet lekker in hun vel zitten? Dan is de geluksmanager misschien wel de baan die op jouw buik geschreven is.