Overzicht van het onderwerp

 • De baan waarvan je houdt

  Warren Buffet: ‘Taking jobs to build up your resume, is the same as saving sex for a later age’. 

  Doe iets wat je leuk vindt! Dit klinkt zoveel makkelijker dan dat het is. Stel je voor: je begint net aan je nieuwe baan, je werkt vijf dagen per week, maar je krijgt er totaal geen energie van. Je gaat met tegenzin naar je werk. Aan de andere kant heb je wel een zekerheid en heb je een inkomen. Wat moet je doen?

  Scott Dinsmore, vorig jaar overleden op 33-jarige leeftijd, had hier een adviesplatform voor opgericht. 80% van de klanten die bij hem komt, neemt vervolgens ontslag. Niet heel gunstig voor een werkgever om je werknemer daarheen te sturen.

  Scott begon met werken tijdens zijn studie. Een vriend van hem had gezegd dat het niet uit maakt of je je bijbaantje leuk vindt, zolang het maar op je CV kan. Scott begon bij een vooraanstaand bedrijf, maar had het hier totaal niet naar zijn zin. Als je het niet naar je zin hebt, dan ben je niet bereid om je ergens voor in te zetten en ben je al helemaal niet creatief. Hij stopte bij dit bedrijf toen hij de zin hoorde van Warren Buffet: “taking jobs to build up your CV, is the same as saving sex for later”.

  Vanaf dit moment zocht hij alleen nog maar naar bijbanen die hem interesseerde. Hij had zijn eigen platform opgezet om mensen te inspireren om hun passie te vinden. Zijn bedrijf ontwikkelde hier verschillende tools en cursussen voor. Zijn advies:  ‘Zoek een baan waar je van houdt!’.

  Hoe dan ook zal je later veel tijd aan je werk kwijt zijn. Je kan dan maar beter op zoek naar een baan die je leuk vindt en waar je energie uithaalt. Begin daar nu al mee! Leer jezelf kennen. Dit was de tip van Scott Dinsmore om geluk in je werk te vinden. Become a self-expert! Vind je unieke krachten, houd je aan jouw waarden en doe zoveel mogelijk ervaringen op!

  De tweede tip om een baan te vinden waarvan je houdt is om het onmogelijke te doen. Als het onmogelijke eenmaal gedaan is, wordt dat de standaard. Denk aan de eerste gemotoriseerde vlucht van de gebroeder Wright in 1903. Wie had daarvoor ooit bedacht dat een vliegend voorwerp de mensheid kon verplaatsen. Tegenwoordig vliegen we voor een paar tientjes naar een ander land. Ga je eigen grenzen voorbij en doe het onmogelijke!

  De laatste tip van Scott Dinsmore was: ‘omring jezelf met inspirerende en gepassioneerde mensen’. Zolang jij niet uitgedaagd wordt in jouw omgeving, zullen jouw ideeën ook nooit tot stand komen. Ga op zoek en ontdek!

  Luister de TedTalk hier