Overzicht van het onderwerp

 • Ben jij bekend met het begrip employee brandingEmployee branding is het promoten van jouw organisatie als voorkeurswerkgever bij een bepaalde doelgroep. Dit zal jou als student wel bekend voorkomen. Iedere studievereniging organiseert evenementen waar organisaties langskomen om in contact te komen met studenten. 
  Stel jij studeert bedrijfskunde, de organisaties die altijd bij ieder evenement aanwezig zijn, zijn ABN AMRO, KPMG, L’Oreal en ga zo maar door. Deze bedrijven hebben het budget om mee te doen aan grote evenementen en om dus hun employee branding te optimaliseren. 
  Jij bent klaar met je master en gaat op zoek naar een baan. De eerste bedrijven waar je naar vacatures op zoek gaat zijn waarschijnlijk de grote bedrijven met een gevestigde naam. Dat is logisch, want die bedrijven voelen vertrouwd en stralen status uit. Het klinkt toch cooler als je zegt 'ik werk bij ABN AMRO' dan dat je bij een plaatselijke verzekeraar werkt. Maar dan kom je erachter dat, vooral in deze corona crisis periode, er 1500 man solliciteert op 6 plekken… Dat klinkt onmogelijk en de stress om geen baan te vinden schiet de pan uit. Hoe kom je ooit nog aan een baan?
  Dit is het moment dat jij eens verder moet kijken dan je neus lang is. Veel kleinere bedrijven zijn gretig op zoek naar nieuwe talenten. Reageer ook op vacatures van hen! Dat zij het budget niet hebben om op carrière evenementen te komen, betekent niet dat zij geen leuk kantoor zijn. Misschien kom jij er bij een kleiner bedrijf wel achter dat je het fijn vindt dat je niet verdwijnt in de mensenmassa en dat jij je kennis wel tot uiting kan brengen zonder eerst langs drie managers te moeten.  
   

  Ook zal jij bij kleinere bedrijven grote verantwoordelijkheden krijgen en dus meer leren. Het budget zal kleiner zijn en de gevolgen van een fout ook, maar de kennis die je in de praktijk opdoet zal vele malen groter zijn! 

  Tip van Carrierestart:
  Kijk ook eens naar de kleinere bedrijven. Kijk wat bij jou past en grijp je kansen bij kleinere bedrijven.