Overzicht van het onderwerp

  • Hans Knook is een HR Professional en hij deelt graag zijn kennis met anderen. Voor Carrièrestart heeft hij drie blogs geschreven over motivatie vinden en onzekerheden verminderen op de arbeidsmarkt. Veel studenten/starters merken dat zij zich af en toe sloom of niet gemotiveerd voelen, vooral in deze corona crisis. Ze hebben een onrustig gevoel en hebben het idee alsof hun leven stil staat. Hoe komt dit? Hans legt dit in zijn eerste blog uit.

    Ik herken dit gevoel en volgens mij komt het doordat je je verveelt. Te veel tijd over en weinig dingen te doen. Iets plannen is lastig, omdat je denkt beschikbaar te moeten zijn of omdat je op lange termijn niet goed weet wanneer je aan het werk kunt. Maak je geen zorgen over deze gevoelens.
    Je wilt lekker aan de slag, iets doen, mensen spreken, resultaten halen en bezig zijn met iets nuttigs. Dat lijkt mij heel normaal hoor. Mijn advies? Ontspan en accepteer dat dit ook bij het leven hoort. Niet alles is maakbaar en niet alles levert resultaat op. Als je het goed aanpakt, kun je veel leren van deze onverwachte en onvoorspelbare situatie.
    Zorg ervoor dat je een ritme en structuur vasthoudt. Ga op tijd naar bed en sta op tijd op, verzorg jezelf, houd je woonruimte opgeruimd en schoon, ga elke dag lekker naar buiten en blijf sporten. Als je deze basis op orde hebt, zit je al snel in een flow, ben je positiever, zelfverzekerder en gemotiveerder om ingewikkeldere taken uit te voeren.