Overzicht van het onderwerp

 • Het zonnetje schijnt dus het is weer eens tijd om te shooten zodat jouw instagram up to date blijft. Een grappige avond met vrienden eindigt toch vaak ook op insta story, terwijl je je nog zo voorgenomen had om dit niet te doen.
   
  Eerste indruk online

  Social media is een manier om jezelf op een bepaalde manier te laten zien aan jouw volgers. Veel van jouw indrukken van personen zijn als eerste gebaseerd op wat ze laten zien op hun social media kanalen, hun digitale voetprint. Voordat jouw nieuwe collega een hand gegeven heeft aan jou, weet jij al waar diegene vandaan komt.

  Technologie

  Technologie speelt ook in op de mogelijkheden om een eerste indruk te analyseren van de digitale voetprint van een persoon. Recentelijk is er een onderzoek gestart of de digitale voetprint van een persoon inzichten kan geven op zijn of haar identiteit. Het onderzoek van Hinds & Joinson (2019) gaat hier verder op in. Dit is een interessant artikel om te lezen! Wie weet hoeven wij bij sollicitaties geen persoonlijkheidstest meer te doen, aangezien dat toch bepaald kan worden door technologie.

  Optimaliseren 

  Vandaar is het belangrijk om jouw digitale voetprint zo optimaal mogelijk te maken. Zorg ervoor dat het beeld dat je naar buiten brengt klopt met jouw persoonlijkheid, zorg voor leuke spontane content, zowel als inspirerende of motiverende content. Laat zien wie jij bent en hoe jij in het leven staat.
   

  Carrièrestart geeft jou hier graag tips in dus schroom niet om contact met ons op te nemen. Mail naar julia@carriere-start.nl of stuur een dm op onze insta.