Overzicht van het onderwerp

 • Iedereen zit nog steeds zoveel mogelijk thuis en daarom schreven wij deze blog om jou te helpen in contact te blijven met jouw collega’s en medestudenten.

  Een vrijdagmiddagborrel, samen lunchen op kantoor, samen studeren op de campus of een biertje in de kroeg. Bezigheden die inmiddels voor iedereen verleden tijd zijn. Het contact met collega’s of medestudenten is lastig te onderhouden en het kan daarom erg eenzaam worden. Je home-office ken je inmiddels beter dan je broekzak en de muren van de studentenkamer komen op je af. Daarom schreven wij in februari, de maand van de liefde en dus van verbindingen, deze blog om jou te helpen in contact te blijven met jouw collega's of medestudenten. 

  Hoewel het vaak gezegd wordt dat veel mensen blij zijn met het thuiswerken en absoluut niet terug willen naar een volle werkweek op kantoor, is het missen van verbindingen met collega’s wat de negatieve kant van het thuiswerken benadrukt. Vandaar dat de voorkeur bij veel mensen ook ligt bij een halve week thuiswerken en een halve week op kantoor. Studenten staan hier anders in en willen het liefst weer terug de collegebanken in. Helaas zijn beide opties in de huidige situatie nog niet volledig mogelijk. We moeten dus echt nog even geduld hebben. 

  Eerder zagen we al dat er steeds vaker vacatures voorbij komen voor functies als head of remote. Deze functie is verantwoordelijk voor het coördineren en stroomlijnen van al het thuiswerkend personeel. Maar wat zijn nou concrete dingen die je zelf als werknemer of student kan ondernemen? Hoe houden we die contacten met onze medestudenten en collega’s nou het beste in stand? 

  Hoewel de regels vaak veranderen, is het zeker toegestaan om in kleine getalen buiten af te spreken. Maak daar dan ook goed gebruikt van. Spreek af om een wandeling te maken. Zo blijf je in contact en zorg je dat je genoeg frisse lucht krijgt. Een win-win situatie dus! 

  Vergeet daarnaast niet om met je collega’s een wekelijkse meeting te organiseren. Gesprekken die normaal plaatsvinden bij het koffiezetapparaat verdwijnen nu, en juist deze gesprekken zijn goed voor de sociale interactie en de verbindingen met je netwerk. Begin deze meeting dan ook met smalltalk en bespreek daarna wat iedereen deze week gaat doen en waar ze tegen aan lopen. Zo creëer je een virtuele plek bij het koffieapparaat waar ideeën gedeeld, verbindingen gemaakt en problemen opgelost worden. 

  Speciaal voor de studenten die een avondje in de kroeg missen, hebben we de volgende leuke tip! Organiseer een filmavond. Met Netflixparty kan je met jouw vrienden tegelijk een film streamen. Om het nog interessanter te maken, zou je er natuurlijk ook een drankspel van kunnen maken. Zo lijkt het net alsof jij virtueel met jouw medestudenten in de kroeg zit! 

  Loop jij ergens tegenaan? Vind je het lastig om te gaan met de eenzaamheid? Of heb je meer tips nodig om door deze periode heen te komen als het gaat op studie of carrière gebied? Laat het ons weten, we helpen je graag!
  Herfstige taferelen

  Geen blog meer missen?

  Meld je dan aan en blijf op de hoogte!