Overzicht van het onderwerp

 • Hoewel veel mensen het jaar 2020 het liefst zo snel mogelijk achter zich willen laten, is dit het jaar waarin in Carrièrestart grote stappen heeft gemaakt. Daarom hebben we deze blog geschreven, om jouw aandacht van alle nare dingen in 2020 weg te halen. We geven je een overzicht van de hoogtepunten uit het jaar van Carrièrestart. Hierin hebben wij er alles aan gedaan om het gat naar de arbeidsmarkt voor studenten en starters te verkleinen. Tevreden? Dat zijn we zeker nog niet. Daarom gaan we er volgend jaar weer volledig voor om dit doel te behalen, zijn we jou weer terug in 2021? 

  2020 
  Dit jaar begonnen we met een zogeheten feedback event. Studenten uit Nederland die aan het einde van hun studie waren kwamen bij ons langs om Carrièrestart te helpen verbeteren en optimaliseren. De planning was om meer van dit soort events te organiseren, helaas is dat natuurlijk niet gelukt. Op dit moment werken we aan verschillende alternatieven om met jullie in contact te komen. Zo kunnen we ons driestappenplan verbeteren om studenten aan een baan te helpen! 

  Sander de Vries 
  Onze oprichter Sander gaf in dit jaar een exclusief interview over de oprichting van Carrièrestart. Hierin vertelt hij uitgebreid waarom het zo belangrijk is om het gat naar de arbeidsmarkt voor studenten te verkleinen. Daarnaast legt hij uit waarom het juist voor hem zo’n belangrijke missie is. Een missie die Carrièrestart tot op de dag van vandaag uitvoert en waar we ook volgend jaar mee door zullen gaan. 

  Nieuwe partners 
  2020 stond voor ons in het teken van nieuwe partners. Partijen als Atrivision en Calco sloten zich bij ons aan. Ook de organisatie Provincie Zuid-Holland is dit jaar onze partner geworden. Samen met partners als deze hopen wij studenten aan een baan te helpen. Ook hebben deze partners enorm bijgedrage aan de lancering van onze eigen Online Academy. En dat brengt ons bij het volgende hoogtepunt. 

  Carrièrestart Online Academy 
  In november lanceerde wij onze Carrièrestart Online Academy; de plek waar jij je kan voorbereiden op de arbeidsmarkt. Met cursussen voor persoonlijke ontwikkelingbedrijfsprofielen en een netwerk van talloze young professionals voor arbeidsmarktoriëntatie helpen we jou naar die droombaan. Daarnaast vind je hier alle relevant career-events. Deze interactieve omgeving is speciaal gemaakt voor studenten en starters die opzoek zijn naar hun eerste baan. 

  2021
  Net als jullie was 2020 natuurlijk niet alleen maar zonneschijn. Daarom zijn we hartstikke blij dat we aan de vooravond van een gloednieuw jaar staan. Een jaar dat nog een blanco papier is, waarvoor wij al grootse plannen hebben. Zo brengt 2021 een hoops mooi, waaronder de nieuwe Carrièrestart podcast, challenge voor studenten om in contact te komen met bedrijven, masterclasses voor studenten en nog veel meer. 

  Wil jij hier niets van missen? En optimaal voorbereid de arbeidsmarkt op gaan? Houd onze kanalen dan in de gaten en creeër vandaag nog je eigen Online Academy account!