Overzicht van het onderwerp

 • Hoe wordt ik weer verliefd op mijn werk?

  Verliefd op je werk

  Februari, de maand van de liefde.. Een maand waarin nieuwe liefde gevonden en oude liefde gevierd worden. Maar het afgelopen jaar was voor de liefde een lastig jaar. Koppels zaten elkaar non-stop op elkaars lip en leerde elkaar pas écht kennen. De singles daarentegen, zaten alleen thuis, want van daten was geen sprake. En dat gebeurde allemaal (of het gebeurde juist niet..) tussen vier muren. Dezelfde vier muren waar veel van ons thuis aan het werk of aan het studeren waren. En hoewel dat in het begin aantrekkelijk leek, al dat thuiswerken en thuis studeren, heeft het ons ook wat gekost. Eén derde van de Nederlanders geeft aan dat het werk minder leuk is geworden. Eerder zagen we ook al dat studenten het liefst terug de collegebanken in gaan. En daarom bespreken we vandaag hoe je, in de maand van de liefde, weer verliefd op je werk kan worden!

  Terug naar de kern 
  Om weer de passie te vinden die eerst zo overheersend was bij jouw baan, moeten we terug naar de kern. Wat vind je leuk? Wat vind je interessant? En nog belangrijker: Waar ben je goed in? De werkzaamheden die hier het antwoord op zijn, geven jouw de meeste kracht en voldoening. Zoek de uitdaging op, maar wel op de gebieden waar jij plezier uit haalt en waar jij interesse in hebt. Probeer weer voldoening te halen uit je werk, door kritisch te kijken naar de werkzaamheden die je uitvoert. Zoek de werkzaamheden uit waar jij bekwaam in bent en probeer daar de focus op te leggen. Dit zorgt voor intrinsieke ‘joy’ in jouw werk en compenseert voor de werkzaamheden waar dit gevoel wellicht minder sterk aanwezig is. 

  Impact
  Bekijk het grote plaatje. Wat draag je bij aan de wereld en aan de bevolking? Hoe groot of klein deze bijdrage is, probeer je werk eens vanuit deze invalshoek te bekijken. Niet alleen ‘de bezigheid die ik doe om geld te verdienen’, maar het grote plaatje. Wat draag jij als individu bij aan de rest van de mensheid. Gebruik deze impact als motivatie en neem een andere invalshoek om naar je werk te kijken. Laad jezelf op met de energie die je haalt uit deze bijdrage. 


  Blijf leren & ontwikkelen
  Hoewel dit wellicht tegenstrijdig klinkt met ons eerste punt, is het erg belangrijk om te blijven leren en ontwikkeling. Het is dan ook niet de bedoeling om jezelf te ontwikkelen in punten waar je geen intrinsieke motivatie hebt. Ga daarom op zoek naar wat jouw prikkelt. Zodra je deze punten gevonden hebt kan je daarin het leer en ontwikkelproces gaan beginnen. Zo creëer je gaandeweg meer werkzaamheden en skills waarin jij de juiste flow kan behalen. 

  Wil jij erachter komen waar je goed in bent en wat jouw kwaliteiten zijn zodat je dat perfect punt van flow kan behalen? Bekijk dan onze cursussen en begin vandaag nog met jouw persoonlijke ontwikkeling!


  Verliefd op je werk

   

  Geen blog meer missen?

  Meld je dan aan en blijf op de hoogte!