Overzicht van het onderwerp

 • Laurens Spiele

  Mijn naam is Laurens Spiele, ik ben 31 jaar, woon in Amsterdam, en werk bij Decathlon als E-commerce director. Vroeger wilde ik altijd de nieuwe Roger Federer worden, maar die droom heb ik sinds mijn 14e vaarwel gezegd vanwege een gebrek aan talent en een lichaam dat niet meewerkte.

  Ik vond economie en geschiedenis de leukste vakken op de middelbare school en heb mede daarom voor de studie economie en bedrijfseconomie aan de Erasmus universiteit in Rotterdam gekozen. Na mijn bachelor heb ik een master in Marketing strategy gedaan aan de Erasmus School of Economics (ESE). Ook die keuze was gedreven door de vakken die ik leuk vond in mijn bachelor.

  Feesten en nevenactiviteiten kon ik mooi combineren als leidinggevende van de studentendiscotheek. Ook heb ik 2 jaar de sinterklaasintocht van Rotterdam mogen organiseren. Beide projecten hadden veel met marketing, finance, operatie en acquisitie te maken. Maar ook qua soft-skills heb ik toen veel geleerd, zoals: leidinggeven, overtuigen, moeilijke keuzes maken, in een team werken, communiceren, presenteren, en nog veel meer. Regelmatig denk ik in mijn huidige werk terug aan situaties binnen die projecten. Tijdens mijn master heb ik nog een project voor Philips gedaan in zuid-oost Azie en daarna heb ik een wereldreis gemaakt van bijna een jaar, zo had ik ook wat relevante werk- en buitenland ervaring opgedaan.

  Mijn tip voor huidige studenten is: staar je niet blind op de traineeships bij de meest grote en populaire bedrijven. Voor je status en salaris is dit wellicht goed, maar ik denk dat je je veel meer kunt ontwikkelen bij iets kleinere bedrijven en om dan daar de kansen te grijpen die zich voordoen! Heb jij vragen voor mij? Mail mij op laurens.spiele@decathlon.com  LinkedIn profiel van Laurens

  l