Overzicht van het onderwerp

 • Over ons

  Jouw Carrièrestart begint hier


  ‘Hoe weet ik wat ik leuk vind? Welke bedrijven zijn er eigenlijk? Welk bedrijf past dan juist bij mij?’ Aan theoretische kennis ontbreekt het veel studenten niet. Het gaat juist om de praktijk die daarop volgt. Daar komt Carrièrestart om de hoek kijken. Wij helpen studenten met een vliegende start van hun carrière. Omdat een goed begin op de arbeidsmarkt écht het halve werk is.

  Op het moment dat je je diploma op zak hebt, sta je te popelen om aan de slag te gaan. Maar hoe? Als wat? En waar? Veel starters zitten met deze vragen. Als coach begeleidde Sander de Vries veel young professionals bij het vinden van deze antwoorden. Zoveel dat hij uiteindelijk in 2015 besloot om Carrièrestart op te richten. 

  Carrièrestart heeft naar aanleiding hiervan een passend (online) programma ontwikkeld, onder andere bestaande uit diverse cursussen, een platform, een app en een traineeship. Dit aanbod is effectief en daadwerkelijk in staat om het doel te bereiken. Het helpt studenten en starters om hun talent te vinden binnen de arbeidsmarkt. Dit is bewezen uit de Carrièrestart programma’s van 2015 tot 2018. Carrièrestart wil het mogelijk maken om anderen de handvatten en het inzicht te bieden om richting te kunnen geven aan hun leven en carrière!


  • Dit onderwerp

   Ons verhaal

   In de vele persoonlijke gesprekken met professionals werd duidelijk dat meer aandacht voor zelfreflectie en gedegen arbeidsmarktoriëntatie tijdens hun studie positief zou hebben uitgepakt op het verloop van hun carrière en leven. Het werd duidelijk dat starters die meer bewust aan hun carrière beginnen, meer gemotiveerd zijn, beter presteren, gelukkiger zijn en daarom ook meer rendement opleveren voor de organisatie én voor zichzelf. 

   Als vervolg hierop heeft Sander in 2013 en 2014 honderden studenten gesproken om te achterhalen of het zelfbewustzijn ook bij studenten mist. Het werd al snel duidelijk dat dit het geval is. Daarom heeft Sander verschillende onderwijsinstellingen bezocht om te inventariseren wat zij binnen het curriculum doen aan zelfreflectie en de begeleiding van hun studenten naar de arbeidsmarkt. Hieruit is geconcludeerd dat de aandacht die hieraan wordt geschonken minimaal is. Daaropvolgend is een zes maanden durend programma voor studenten ontwikkeld waarin zij stilstaan bij wie ze zijn, over wat voor talenten zij beschikken en hoe zij de stap naar de arbeidsmarkt vol vertrouwen kunnen zetten. Zo is in 2015 Stichting Carrièrestart tot stand gekomen. Het ontwikkelingsprogramma van Carrièrestart wordt ook wel het eerste traineeship voor studenten genoemd. 

   Carrierestart over ons
   Inmiddels hebben veel bedrijven, professionals en studenten zich aangesloten bij Carrièrestart. Steeds meer mensen en organisaties willen meewerken om zoveel mogelijk jongeren te begeleiden naar een bewuste en zelfverzekerde start van hun carrière. Het traineeship van Carrièrestart is een enorm succes gebleken. Daarom is er gekeken naar nog meer mogelijkheden om de student en starter zo effectief en optimaal mogelijk te ondersteunen. Daarom is een 'totaalpakket', bestaande uit drie stappen, ontwikkeld. Gezamenlijk zullen deze drie componenten ervoor zorgen dat er betere matches ontstaan tussen werknemers en werkgevers.
   • Onze werkwijze

    Carrièrestart legt de focus op het creëren van jouw zelfbewustzijn. Wie ben ik? Wat zijn mijn mogelijkheden? Wat wil ik bereiken? Jouw talenten combineren met de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Want zo vind jij jouw ideale baan. Met een 3 stappenplan helpen we jou hierbij.

    Driestappenplan

    Stap 1: Persoonlijke ontwikkeling

    We beginnen bij jou. We houden je een spiegel voor om jezelf te ontdekken. Wat zijn je talenten? En wat vind je nu echt leuk om te doen? Hoe beter jij jezelf kent, hoe sterker je jezelf profileert. Door online cursussen te volgen, gesprekken met professionals te voeren en onze podcasts te luisteren, kom je hier achter. Op onze Online Academy vind je verschillende cursussen, bijvoorbeeld de 'Solliciteren' cursus. Ook hebben wij een uitgebreid netwerk van young professionals, de Vrienden van Carrièrestart, die staan te springen om jou te helpen. 

    Stap 2: De arbeidsmarkt leren kennen

    Als je Rechten hebt gestudeerd, hoef je niet per se de advocatuur in. En als je een opleiding tot verpleegkundige hebt gevolgd, kan je ook ergens anders dan in het ziekenhuis aan het werk. Er zijn zoveel meer mogelijkheden. Voor jou nog onbekend terrein. Maar als het aan ons ligt, brengen we daar verandering in. Bijvoorbeeld door kennis te maken met bedrijfsprofielen en gesprekken te voeren met professionals.

    Stap 3: Werkervaring 

    Je hebt jezelf beter leren kennen en je kennis over de arbeidsmarkt vergroot. Hoe tof zou het zijn als je kunt ervaren of wat jij in je hoofd hebt ook echt wat voor jou is? Een kijkje in de keuken bij een mogelijke werkgever gaat je hierbij helpen. Tijdens een kort traineeship ondervind je hoe het is om 'in het echie' daar te werken. Staat niet alleen mooi op je cv, maar helpt je ook naar de volgende stap: Het vinden van een fijne plek om jouw carrière te starten! Blijkt het toch niet helemaal te zijn wat je had verwacht, dan ben je wel wat werkervaring rijker en kun je met behulp van de Online Academy verder op ontdekkingstocht.