Overzicht van het onderwerp

 • Werkervaring is een van de belangrijke stappen uit het driestappenplan van Carrièrestart. Als derde stap naar jouw droombaan, kan je deze natuurlijk niet overslaan. Eerder legde we deze week al uit waarom werkervaring zo belangrijk is, vandaag geven we je x tips om hiermee aan de slag te gaan. 

  1. Zo val je op: Behaalde resultaten
  Iedereen weet natuurlijk wel hoe je de basis van een cv maakt. En de recruiters van grote bedrijven kennen de templates van Microsoft Word inmiddels wel uit hun hoofd. Het is daarom zaak dat juist jij opvalt met jouw cv. Maar hoe doe je dat precies? Veel sollicitanten vermelden de bijbehorende verantwoordelijkheden bij een functie. Een handige tip hiervoor is om niet zozeer op de verantwoordelijkheden, maar juist op de behaalde resultaten te focussen. Een recruiter weet namelijk heel goed wat de verantwoordelijkheden van bijvoorbeeld een online redacteur zijn, maar jouw eigen, specifieke resultaten zorgen ervoor dat jij verschilt van andere met dezelfde ervaring. Geef daarom aan wat je bereikt hebt en wat de impact daarvan was binnen jouw toenmalige bedrijf. Zo val je op in de grote massa en maak je zeker een kans om eruit gepikt te worden voor die droombaan!

  2. Linkedin gebruiken voor je cv
  Linkedin is natuurlijk een enorm groot medium als het gaat om werk zoeken en werk aanbieden. Daarnaast geeft Linkedin keurig de mogelijkheid om al jouw opleidingen en werkervaringen - oftewel, jouw cv - in te vullen. Wat veel mensen echter niet weten, is dat je dit heel makkelijk kan omzetten in een prachtig cv. Dus als je al jouw relevante werkervaring al in Linkedin hebt staan, kost het slecht een druk op de knop en je bent helemaal klaar om te solliciteren. In jouw linkedin profiel, zit namelijk de optie ‘opslaan als PDF’. Hiermee heb je een prachtig overzicht van jouw gegevens, werkervaring, opleidingen, skills en meer. Jouw linkedinprofiel op één pagina!

  3. Zo val je op: Positioneer op relevantie 
  Match jouw cv met de functie waarop jij solliciteert. Dit is iets waar vaak weinig mensen over nadenken: de volgorde van de punten die jouw cv presenteert. Heb jij enorm veel relevante werkervaring op de functie waarop jij solliciteert? Zet deze dan vooral gelijk bovenaan op je cv. Is dat niet het geval, maar sluit juist jouw opleiding goed aan? Begin hier dan mee. Zo trek je gelijk de aandacht naar de relevantie informatie. Dat is ten slotte de informatie die jouw geschikt maakt voor de functie. 

  4. Welke werkervaring is belangrijk? 
  Waar is het bedrijf naar op zoek? Een belangrijke vraag voor jou als sollicitant. En nog belangrijker: hoe pas jij binnen deze vraag? Het antwoord op deze vraag moet niet alleen blijken uit jouw motivatiebrief, maar ook uit jouw cv. Bedenk daarom goed voor jezelf waarom juist jij geschikt bent voor de functie, en welke eigenschappen, werkervaring en/of opleidingen daarop aansluiten. Heb jij een positieve persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt, waardoor jij skills ontwikkeld hebt die perfect aansluiten op de functie? Geef juist die skills dan een prominente plek op jouw cv. 

  Benieuwd naar nog meer tips en tricks in jouw zoektocht naar een droombaan? Kijk dan op onze Online Academy voor sollicitatie cursussen of stel ons grote netwerk van young professionals vragen waar jij mee zit!
  Werkervaring tijdens corona