Overzicht van het onderwerp

 • Stijn van Huisstede

  Vorige maand spraken we Liesanne Uunk. Vandaag is het de beurt aan Stijn van Huisstede, Community Medewerker bij Carrièrestart. Als eerstejaars student, doet hij nu al relevante werkervaring op bij Carrièrestart om zich zo goed voor te bereiden op de arbeidsmarkt!

  Q: Stijn, vertel eens wat over jezelf en wat je doet bij Carrièrestart
  A: Hoi! Mijn naam is Stijn, ik ben 18 jaar oud en kom uit Kortenhoef. Ik ben eerstejaars student communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, de stad waar ik ook woon samen met twee vrienden.

  Bij Carrièrestart help ik onze Digital Marketeer met het verzorgen van alle online marketingactiviteiten als community medewerker. Enkele taken die ik uitvoer zijn bijvoorbeeld zoeken naar evenementen die onze doelgroep aanspreken, waardevolle en interessante informatie vergaren voor blogs en bezig zijn met community management. 

  Q: Hoe ben je bij Carrièrestart terecht gekomen en hoe bevalt het? 
  A: Ik ben via Ivo (Digital Marketeer) bij Carrièrestart terecht gekomen. Hij wist dat ze een student zochten die deze functie kon bekleden en heeft mij daar op gewezen. Ivo benaderde mij ook, omdat hij weet dat ik communicatiewetenschap studeer; deze bijbaan past daar mooi bij. 

  Ik ben erg blij met deze bijbaan, ondanks het feit dat we niet gezamenlijk op kantoor kunnen werken heb ik het erg naar mijn zin. Ik doe afwisselend werk binnen een jong team, met mensen die mij graag willen helpen mezelf verder te ontwikkelen.

  Q: Als eerstejaars student al een bijbaan in het werkgebied van jouw studie, dat klinkt vroeg. Hoe zie je dat zelf? 
  A: Ik denk dat je na je middelbare school niet vroeg genoeg kan beginnen met het oriënteren en vinden van een baan gerelateerd aan je interesse. Ik studeer uit interesse communicatiewetenschap en deze baan sluit daar mooi bij aan. Zo ben ik al bezig met het opbouwen van enige werkervaring en dan ook nog binnen mijn interessegebied.

  Q: Heb je nog een laatste bericht voor onze lezers? 
  A:Niet weten welke baan jou gelukkig gaat maken is iets waar veel studenten en starters mee zitten, maar laat dat geen struikelblok zijn om verder te komen in het proces naar het zoeken van die baan. Probeer jezelf persoonlijk te ontwikkelen, oriënteer je op de arbeidsmarkt en wees niet bang om nieuwe werkervaring op te doen. Carrierestart helpt je graag met het bewerkstelligen van deze stappen zodat er uiteindelijk iets moois op je pad komt.

  Net als Stijn erachter komen waar jouw interesse liggen en goed voorbereid de arbeidsmarkt op gaan? Neem een kijkje op onze Online Academy, waar je vandaag nog aan de slag kan!
  Blog Medewerker