Overzicht van het onderwerp

 • Arbeidsmarktoriëntatie is enorm belangrijk. De keuze carrièrekeuze die je maakt na je studie heeft namelijk grote gevolgen. Ook is dit een erg lastige keuze. Een goede oriëntatie op de arbeidsmarkt maakt deze keuze een stuk makkelijker. Vandaag bespreken we de belangrijkste tips om hiermee van start te gaan!

  Persoonlijke ontwikkeling
  Laten we beginnen bij het begin; jijzelf. Wie ben je? Wat wil je? Wat kun je? En wat kun je nog meer leren? Zelfkennis en persoonlijke ontwikkeling helpen jou richting te geven aan de arbeidsmarkt. Global kan je zo een hoop uitsluiten en de keuzemogelijkheden wat beperkten tot een behapbaar geheel. 

  Lees meer over persoonlijke ontwikkeling in ons driestappenplan naar een goede voorbereiding op de arbeidsmarkt.

  Een gesprek kan wonderen doen 
  Onderzoek heeft aangetoond dat de meeste mensen met een baan deze verkregen hebben door te netwerken. Nu is netwerken niet alleen goed voor het daadwerkelijk krijgen van een baan, maar ook voor de oriëntatie die daaraan vooraf gaat. Niets is zo waardevol als de ervaring van iemand. Rondvragen en interesse tonen in andermans ervaring op het gebied van werk is daarom een goed begin om erachter te komen waar jouw ambities mogelijk liggen. 

  Bedrijfsprofielen
  Uiteraard is het niet zo dat je alles zelf moet doen, wij helpen je natuurlijk graag! Daarom hebben we speciaal voor jou een lijst met bedrijfsprofielen opgesteld. Grote en kleine bedrijven geven een unieke inkijk in hun organisatie. Zo bespreken ze de cultuur, de werkgevers, de banen en nog veel meer. Onze interactieve bedrijfsprofielen zijn er speciaal voor gemaakt om jou te helpen met arbeidsmarktoriëntatie. Ben je nou echt enthousiast? Dan komt het netwerken van pas, en is er zelfs de mogelijkheid om onder het genot van een kop koffie de oren van het hoofd te vragen bij een van de werknemers van jouw favoriete bedrijfs. 
  Ga hier van start!
   
  Arbeidsmarkt oriëntatie: Netwerken