Overzicht van het onderwerp

  • Persoonlijkheid, een geheel van karakteristieken die aan een persoon kunnen worden toegekend. Wat is jouw persoonlijkheid? Welke karakteristieken kunnen we aan jouw toekennen? Persoonlijke ontwikkeling, een belangrijke stap op de weg naar jouw eerste baan als starter, begint bij het kennen van jezelf. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Eerder gaven we al aan wat timemangement te maken heeft met jouw persoonlijkheid. Maar vandaag nemen we in deze ontdekkingsreis een shortcut, en gaan we kijken wat koffiesmaak zegt over jouw persoonlijkheid. 

    De klassieke zwarte koffiedrinker
    Zwarte koffie. Geen melk. Geen suiker. Rechtdoorzee en traditioneel van aard. De zwarte koffiedrinker houdt dingen graag simpel en is geduldig en efficiënt ingesteld. Wel kan hij/zij abrupt zijn en moeite hebben met veranderingen. 

    De softe latte drinker
    Koffie met melk en/of suiker en het liefst extra schuim. De softe latte drinker houdt graag iedereen te vriend en is het liefst een open boek voor iedereen. In al deze goedheid vergeet hij of zij weleens aan zichzelf te denken, wat de grootste valkuil van deze zoetekauw is. 

    De trendsettende ijskoffiedrinker
    Iets nieuws proberen is voor deze ijskoffie liefhebber totaal niet eng. Sociaal brutaal en spontaan ingesteld heeft deze persoon genoeg creativiteit in zich. Helaas kan dit uitmonden in roekeloosheid en ook ligt het gevaar voor gezondheid op de loer vanwege ongezonde keuze die gemaakt woorden. 

    De obsessieve speciale koffiedrinker 
    Tot slot de speciale koffiedrinker. Soya melk en decafeïne drinkers houden ervan de controle te bewaren. Op deze manier kunnen ze hun perfectionistische aard een plek geven. Waar deze drinkers juist wel goede beslissingen nemen wat betreft eigen gezondheid, kunnen ze soms wat egoïstisch overkomen.   

    Welke koffiedrinker ben jij? Laat het ons weten via Instagram, wij zijn enorm benieuwd en hebben zat tips om jouw valkuilen te ontwijken! 

    Uiteraard zijn er genoeg obsessieve zwarte koffiedrinkers of juist klassieke ijskoffie drinkers. Wil je écht weten welke persoonlijkheid jij hebt en hoe jij jezelf kunt verbeteren? Houd onze socials in de gaten voor cursussen en persoonlijkheidstests.
    Ochtendkrant met kop koffie