Overzicht van het onderwerp

 • Persoonlijke ontwikkeling. Stap 1 van het driestappenplan van Carrièrestart en daarmee het begin van een goede entree op de arbeidsmarkt. De wereld beweegt als een razende om je heen, nieuwe technologieën worden ontwikkeld, oude banen verdwijnen daar waar nieuwe banen gecreëerd worden, het is niet meer bij te houden. In deze tijden van groei, is persoonlijke ontwikkeling hetgeen wat jou door de bomen het bos juist wél laat zien. Maar waarom eigenlijk? Bij carrièrestart weten we dit maar al te goed. Tijd voor jou om dit ook te begrijpen. We schreven deze blog en hopen jou te overtuigen waarom persoonlijke ontwikkeling essentieel is. Daar gaan we! 

  Meer kansen op de arbeidsmarkt 
  Laten we beginnen met de belangrijkste. Persoonlijke ontwikkeling draagt bij aan jouw kansen op de arbeidsmarkt. Sterker nog, het vergroot jouw kans op een baan.  Persoonlijke ontwikkeling begint bij het herkennen en ontdekken van jouw eigen kwaliteiten en krachten en daarbij ook jouw eigen valkuilen en verbeterpunten. Vanuit deze kennis opent zich een tal van mogelijkheden wat betreft jouw eigen ontwikkeling. Vanuit je sterke en zwakke punten kan je namelijk een beeld van je toekomstige zelf creëren. Een einddoel. Een stip op de horizon. 

  Een haalbare stip wel te verstaan, want zodra je weet waar je aan kan en wilt werken, wordt het alleen maar makkelijker. Methodes als personal development planning helpen je bij het uitstippelen van jouw route. Een route die uiteindelijk zal leiden naar een grotere kans op de arbeidsmarkt en daardoor hopelijk naar jouw droombaan! 

  Prikkels, voldoening en gezondheid 
  Als je nu nog niet overtuigd bent over hoe belangrijk persoonlijke ontwikkeling voor jou als startende werknemer is, hebben hier nog wat extra redenen die je misschien kunnen overtuigen.
  Groei zorgt voor prikkels. Positieve prikkels. Ons leven wordt interessanter en we hebben een plezierig en verbonden gevoel. Daarnaast geeft het mogelijkheid voor voldoening. Voldoening die vervolgens voor vreugde kan zorgen. Een gelukkiger bestaan dus. Geluk dat bijdraagt aan jouw niveau van energie, wat resulteert in een hogere gezondheid. 

  Betere kansen op de arbeidsmarkt en een gelukkiger en gezonder bestaan. Dat wil toch iedereen?! Blijf hier op de hoogte van de lancering van onze Online Academy en kom erachter hoe we jou kunnen helpen nú te beginnen jouw persoonlijke ontwikkeling.
  Persoonlijke ontwikkeling