Overzicht van het onderwerp

 • In mei 2020 waren er in Nederland 8.206.000 banen, zo berekende het CBS. Een aantal dat moet worden verdeeld onder een arbeidsbevolking die eind 2019 nog een grootte van 9.3 miljoen kende. Een arbeidsbevolking die onder andere bestaat uit starters op de arbeidsmarkt. Maar hoe kom je er nu achter welke baan precies bij jou past?

  Carrièrestart biedt een totaalpakket aan die jou helpt om zelfverzekerd en met genoeg kennis de arbeidsmarkt op te gaan! Dit totaalpakket bestaat uit drie stappen: zelfontwikkeling, arbeidsmarktoriëntatie en werkervaring. Hieronder vertellen we kort wat de stappen inhouden. 

  STAP 1: ZELFONTWIKKELING
  Misschien herken je deze fases al van de periode waarin je solliciteerde voor een bijbaan of stage. In het sollicitatiegesprek wordt geheid gevraagd naar jouw kwaliteiten en wat jouw mindere eigenschappen zijn. Ook wordt gevraagd of jij die eigenschappen kan beargumenteren met concrete voorbeelden. Dit kan je met je mond vol tanden laten staan. Daarom is deze stap van Carrièrestart ook zo belangrijk om zo goed mogelijk voorbereid de arbeidsmarkt op te gaan.
  Om de vragen over je kwaliteiten en mindere eigenschappen te beantwoorden, heb je wel wat zelfkennis nodig. Vandaar dat de eerste fase van Carrièrestart zelfontwikkeling is. Soms is jezelf leren kennen een keiharde confrontatie. Zie de positieve kant ervan, je kan jezelf beter te vroeg tegenkomen dan te laat. Nu kan je er nog aan werken om jezelf optimaal te ontwikkelen. 

  STAP 2: ARBEIDSMARKTORIËNTATIE
  Als jij jezelf goed kent, weet je ook beter wat bij jou past. Het beoordelen van een organisatiecultuur, de sector van de organisatie en de functie is het meest optimaal als je weet wat je leuk vindt. Vaak heb je een beeld geschetst van jouw toekomst gebaseerd op de ervaringen van anderen. Zelf heb je echter nog nooit ervaren wat de arbeidsmarkt aanbiedt. Vandaar de stap arbeidsmarkt oriëntatie. Carrièrestart neemt je mee in de arbeidsmarkt. 
  De arbeidsmarkt is enorm. Sommige functies of sectoren zullen je bekend voorkomen, waar anderen nog nooit in je hoofd op waren gekomen. Carrierestart verbreed jouw blik en helpt jou om een zo goed mogelijke plek te geven die perfect bij jou past. 

  Verschillende bedrijven hebben zich als partner aangesloten bij Carrierestart om jou te helpen onderzoeken wat jouw plek is op de arbeidsmarkt. Op een interactieve en leuke manier zal jij kennis met hen maken.
  De arbeidsmarkt orientatie fase bestaat uit gesprekken met de Vrienden van Carrierestart, de online academy en de vacature app.

  STAP 3: WERKERVARING
  De laatste stap is uniek en het meest belangrijk. Dit is de link tussen jouw persoonlijkheid en de arbeidsmarkt. Deze stap geeft jou zowel inzicht in de functies en sectoren die bij jou als individueel een goede fit zijn, als meer inzicht in jezelf.
  Om deze match zo goed mogelijk te kunnen maken, maken wij gebruik van het advies van onze Vrienden van Carrierestart. Zij zijn young professionals die de eerste stappen in hun carriere gezet hebben en tegelijkertijd nog levende herinneringen hebben aan hun studententijd. Van wie kan je beter advies krijgen?!
  Ben je geinteresseerd om jezelf te leren kennen en op zoek te gaan naar de beste fit op de arbeidsmarkt? Neem dan contact op met Carrierestart. Wij zullen jou helpen om deze drie stappen zo goed mogelijk te doorlopen!

  Vergeet ook niet onze Instagram en LinkedIn te volgen!
  Driestappenplan