Overzicht van het onderwerp

 • Je hoeft niet naar Bali om jezelf ontdekken. De naam Carrièrestart zegt het al, als jij van start gaat met je carrière kunnen wij jou hierin begeleiden en coachen door middel van het driestappenplan. De missie van Carrièrestart is om studenten voorbereid de arbeidsmarkt op te laten gaan door middel van ons driestappenplan. 

  Het begin
  Carrièrestart is opgezet in 2015 door Sander de Vries. Sander is naast ondernemer ook loopbaancoach. Steeds meer klanten van hem waren studenten in de overgang van studeren naar werken. Sander vond dit opmerkelijk en besloot om 400 studenten te interviewen. Deze studenten zaten allemaal in de overgang van studeren naar werken en werden gevraagd waarom zij deze overgang zo lastig vonden. 

  Uit het onderzoek kwamen drie hoofdoorzaken. De studenten gaven aan het volgende te ervaren; een gebrek aan kennis over hun eigen kwaliteiten en talenten, een gebrek aan kennis over de arbeidsmarkt en een gebrek aan begeleiding. Kan jij je hier ook in vinden?

  De oplossing
  Sander besloot om hier een traineeship voor op te zetten. Van 2015 tot 2018 heeft hij veel studenten kunnen helpen door middel van zijn traineeship voor studenten. Deze traineeships waren opgebouwd uit drie onderdelen naar aanleiding van de oorzaken. Workshops werden gehouden om het gebrek aan kennis en vaardigheden te verkleinen. De studenten keken in deze workshop dieper naar zichzelf en hielden zich bezig met zelfreflectie. Daarnaast werden er bedrijfsbezoeken bij bedrijven van alle soort sectoren en groottes georganiseerd om de kennis over de arbeidsmarkt te vergroten. Als laatste had Sander een groep young professionals om zich heen verzameld om te sparren met de studenten. Young professionals staan nog met een been in het studentenleven en met het andere in het werkleven. Perfect dus om studenten tips te geven!

  De vraag naar de traineeships werd te groot voor het aanbod destijds. Carrièrestart heeft daarom besloten om de traineeships stil te zetten en te gaan kijken naar mogelijkheden om meer studenten te helpen met deze kwaliteit als de traineeships. 

  En nu?
  Sindskort is het driestappenplan van de grond gekomen bij Carrièrestart. De eerste stap is persoonlijke ontwikkeling, de tweede is arbeidsmarktoriëntatie en de derde is werkervaring. Iedere stap heeft een eigen tool. Online services kunnen studenten uit het hele land bereiken. Vandaar dat Carrièrestart binnenkort de Online Academy aan jou aanbiedt. In deze digitale omgeving vind je cursussen die jou helpen bij het ontdekken en ontwikkelen van jezelf, bedrijfsprofielen die je op een interactieve manier kennis laten maken met een bedrijf en young professionals om jou antwoord te geven op al jouw vragen en onzekerheden over het werkleven en de stap ernaartoe. 

  Onze Carrièrestart instagram is de manier om met studenten in contact te komen en om erachter te komen waar jullie behoeften liggen. Wij zijn blij met alle input die jullie ons sturen via polls en dm’s en hopen dit steeds meer te ontvangen!
  Carrièrestart staat klaar om jou voorbereid de arbeidsmarkt op te helpen door middel van het driestappenplan! Ben jij geïnteresseerd? Mail, bel of dm ons! We kijken ernaar uit.